Corona virus

1. Planning vaccinaties (update februari 2021)

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij vaccin zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:

 • mensen geboren in 1956 en 1957
 • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
  • mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
  • mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

Als we weten wanneer wij vaccins gaan ontvangen en kunnen beginnen met inenten, zullen we de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie.

Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Heeft u algemene vragen over de Corona vaccinatie dan verwijzen wij u naar  www.coronavaccinatie.nl of bel 0800-1351. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

2. Corona maatregelen Huisartsen Warmenhuizen (update februari 2021)

 • Door de Corona besmettingen vragen wij u de praktijk niet te betreden zonder afspraak
 • Wij verzoeken u een mondkapje te dragen tijdens het bezoek aan de praktijk
 • Gelieve telefonisch contact te zoeken en/of via de mail
 • U kunt spullen ophalen en/of wegbrengen tussen 14:30 uur en 16:30 uur. De balie is op dit tijdstip geopend. Dit geldt niet voor urine’s (deze kunnen geplaatst worden in het invalidentoilet)
 • Kwetsbare doelgroepen (risicogroepen) zullen wij zoveel mogelijk door middel van telefonisch contact zorg aanbieden. We volgen de richtlijnen van het RIVM.  Klik hier voor informatie over de risicogroepen

 

3. Richtlijnen bij een afspraak

Volg onderstaande richtlijnen wanneer u een afspraak heeft bij uw zorgverlener op de praktijk.

 • Heeft u last van griepverschijnselen zoals verkoudheid, koorts, hoesten, keelpijn en/of luchtwegklachten? Verplaats dan telefonisch uw afspraak
 • Zoveel mogelijk alleen naar de praktijk toekomen, wanneer dit niet mogelijk is, neem dan naast elkaar plaats in de wachtkamer
 • Kom zo kort mogelijk van te voren naar de praktijk

Heeft u vragen over het corona virus? Raadpleeg voordat u de huisarts belt eerst de website van RIVM en/of van Thuisarts.nl. U kunt ook de landelijke informatielijn bellen van de GGD 0800-1351 (bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur). Hier kunt u altijd terecht voor vragen en actuele informatie.

Starlet: De openingstijden en locaties voor het afnemen van bloed kan mogelijk gewijzigd zijn. Klik hier voor de meest actuele informatie.